rättsregler för fulla muggar

  2012-01-31 / 00:55:13 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Måndagen den trettionde januari har vart en heldag i hästarnas tecken. Med betoning på hel. Och dag med för den delen. Jag uppskattar stalldagar, de är så kravlösa. Tre hästar är ridna, två av tre gick asbra och jag känner mig helt tillfreds med det mesta. (Utom livet, men det är ju en baggis).

Imorgon, tisdag, kommer jag troligtvis ha skriftligt läxförhör i Rättskunsap, mindre kul. Remisser, normer och motioner är i och för sig intressant på sitt egna lilla vis, det är inget fel med dem. Men jag måste få poängtera i detta nu att kära handledaren i denna kursen är värdelös, sorry. Hon är verkligen inget att hänga i granen och denna terminens största frågetecken lär bli vad det var för ett stolpskott som av henne examen? Det är helt ofattbart... 
Jag vill inte bruka våld i form av personpåhopp, för hon är säkert hur trevlig som helst. Bortsett från att hon riktat in sig på helt fel yrke, himla synd. 

Det måste vara grymt nedstämmande att veta att man ägnat, och kommer fortsätta göra det för all framtid, hela sitt liv åt att betala av skulder på ett lån taget för att indirekt förstöra för gymnasieungdomar. Ännu värre är om hon fortfarande inte insett, eller iallafall fått berättat för sig att hon är fullkomligt inkompetent som pedagog...

Nog om det, God. Natt.

vi gick i taket

  2012-01-29 / 22:44:52 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
















när headern inte funkar och jag inte tänker bry mig för tilfället

  2012-01-28 / 13:48:25 / Livet i huvudsak / 2 KOMMENTARER

the return of the header

  2012-01-28 / 11:29:08 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER


the return of the header

  2012-01-28 / 11:29:07 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

dagar vi behöver

  2012-01-28 / 00:36:09 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Igår tog jag ledigt från stallet, det måste man göra ibland. För allas trevnad. 
För min egen trevnad gick jag och fyllde på manikyren, våldgästade min faster där jag fick lagad mat OCH efterrätt och sen sov jag på soffan. Jag måste säga att jag är helt och hållet nöjd med mina val. 

Idag försov jag mig som en extension på min lediga dag och för att ta igen min lathet har jag gjort en helvetes massa nytta hela dagen. Fullt duglig kompensation om jag får säga det själv.
Jag har hunnit motionera två hästar, Fia (Karins kalashest) och min egen. Båda två gick som klockor och livet kändes värt att leva. Nu har jag kvällens andra maskin tvätt i rullning, tyvärr lär det bli fler eftersom jag är begåvad nog att låta mina tvättberg växa tills jag med sorg i hjärtat kan konstatera att jag inte har ett enda rent plagg, värt att bära, kvar. Men det är ändå tanken som räknas, och jag har tänkt tvätta i minst åtta dagar nu. Minst!



Bild på Fia rakt av stulen från Karins facebook



det finaste jag har

  2012-01-26 / 00:38:51 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Nu har hela onsdagen försvunnit och här sitter jag med ett rum som fortfarande inte är städat, helt ensam dessutom. Matilda låste jag ute när hon bestämde sig för at trotsa the big master genom att inte ge mig sin engelskabok, makten flödade ur öronen på mig. Mohahahaaaaaa. Nu är det inte lika kul längre... 
Om du läser detta Matilda, så får du gärna komma tillbaka till min enkla boning. Dörren är öppen.

Att onsdagen är slut innebär att det är torsdag, torsdagen den tjugosjätte januari tvåtusentolv. Det i sin tur innebär att min bästaste vän på hela jorden, min klippa i stormen, mitt allt och ja... Ni vet allt det där? Hon fyller arton idag. OH MY BIEBER! Hon är det bästa jag har och jag älskar allt som har med henne att göra (nästan). Till och med de dagar då knappt hennes mamma står ut med att ens titta åt hennes håll. Världens finaste Josefin Björnqvist 



korta nätter och långa veckor

  2012-01-25 / 13:08:09 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Börjar nästan bli människa igen. Jag som trodde jag var stålmannen, men ack så fel jag hade. Dessa två senaste helgerna i kombo med alldeles för lite sömn har brutit ut i bland annat ett helvete till rum, ett helvete till humör och ett helvete till "jag-ska-börja-plugga-denna-terminen". Ett helvete helt enkelt! 

Men helvete är nyttigt ibland, min helvetesperiod ska vara så mycket längre än dessa veckorna. Den ska vara så länge att jag läggs in på rehab för sönderdansade. Ärligt. 
Människan är en periodare i sin natur, det är jag helt säker på. Och denna perioden tänker jag ta vara på. Tanken på att kunna titta tillbaka på hur lång tid som helst av bara massa liv, rörelse och nya människor blir man ju helt till sig av, lycka i sin renaste form.

Veckans absolut viktigaste uppdrag (prioriteringskungen) är ett vi fick i kursen Pedagogiskt ledarskap i måndags. Vi ska, någon gång under kommande vecka, göra något som vi tidigare inte vågat/kunnat/velat. Hela tiden med tanken att "jag kan, jag vill, jag vågar". Bra tankegång säger filosofen her self, så tänker jag leva nu ett tag.



update

  2012-01-25 / 00:30:54 / Flyinge / 1 KOMMENTARER
Jag har glömt att upprätthålla svenska folket om Matildas sjukdom. Hemskt ledsen för det! Men nu kan jag glatt meddela att hon var vid liv när jag vaknade morgonen efter mina misstankar om sovande kvävning, samtidigt som jag gör ett tappert försök att störa livet ur henne genom att vara alldeles för pigg för någons bästa. 

Det var allt. Godnatt.



dagens frågeställningar

  2012-01-24 / 07:11:15 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
1) Varför är svensk media efterbliven?

2) Hur kunde det bli såhär kallt ute?

3) Vad tänkte jag när jag gick och la mig klockan två?

skenet bedrar, mitt liv suger idag.



svensk media gör det igen!

  2012-01-24 / 00:10:22 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Jag är för upprörd för att uttala mig utan att tabba mig. Men helt ärligt TV4, detta var pinsamt. Och hockeyfjanten med änglahåret såg ut att vara plockad direkt ur en tidig nittiotalsversion av "Bert - den sista oskulden". Så mycket okunskap, respektlöshet och nedvärdering. All heder till Jens och Helena som sköter det snyggt som få, men åt helvete med Sverige och dess värdelösa media. Att de skiter i oss är okej, när de börjar inte bara underskatta utan dessutom trycka ner och trampa på en idrottsman som Rolf-Göran Bengtsson har det gått över gränsen. Bara pinsamt...

we make it trough storms, ett litet tag till...

  2012-01-23 / 23:17:45 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Första uppsittnigen på världens finaste/bästaste/underbaraste sen axeldramatiken är gjord och det gick precis som jag hade tänkt mig. När ska min so called unghäst börja beté sig som en? Det är min enda fråga i detta nu, jag klagar dock inte. Det är synd att göra det. 

Han gjorde vad han skulle, vad jag gjorde är oklart. Men det kan vara så ibland. Just nu har jag gått in i någon slags bakis-/allmänt efterbliven-/matkoma, det är inte jättetrevligt. Men som sagt, varför klaga? Det enda jag med all rätt kan klaga på är mitt svinäckliga rum. Varför måste jag alltid gå med på att det är the place to hang? Fml.

Hur som helst ska jag städa på onsdag, det känns som en bra plan. Min magkänsla säger att det kommer bli kanonkul, med lite sarkasm. Helt utan sarkasm kan jag däremot lova att nästa helg kommer bli insane, det kommer skakas rumpor som aldrig förr. CrAzzZyBiiAtCh! Det kan jag lova trots att jag inte ens repat mig från helgen som var, och då har det gått långt. Jävligt långt...

vem behöver weheartit när man har facebook?
(även om jag nyss insåg att den sista bilden mest är pinsam och tragisk.
Allt annat än inspirerande)

förlåt livet

  2012-01-23 / 01:44:09 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Jag åt dagens första måltid halv sex. På kvällen. Jag har absolut ingen uppfattning av hur många timmar jag sovit eller inte sovit inatt. Jag har ont på de allra flesta ställen man kan ha ont på. Och Matilda låter som en öppen kran brevid mig time to time. (Skulle tippa på att hon är lite förkyld).

Bortsett från diagnostiserandet av Matildas tillstånd är ovanstående helt klart tecken på en bra kväll. Men trots detta har mitt liv bråkat med mig hela denna underbara dag, vad är det för stil? Varför gör det alltid det? Jag personligen kan ju känna att det är helt jävla värdelöst att en bra kväll måste hadnlingsförlama minst en dag och jag tänker dessutom att jag måste gjort något hemskt för att förtjäna dagens tillstånd. Why me?

Synd att klaga egentligen. Sorry. Igår var bra, tillståndet då kompenserar dagen (i viss mån iallafall) och jag har världens finaste vänner. Smörigt med sant, nu lämnar jag vakenheten till sitt bistra öde och hoppas att Matilda förtfarande andas när jag vaknar imorgon. Godnatt.





dealen är fulast vinner

  2012-01-20 / 23:54:24 / Flyinge / 1 KOMMENTARER
Jag skulle nog påstå att jag behöver lite mer smärtstillande nu. Dessvärre har jag doserat vad jag ska för denna fredag och imorgon är det nya äventyr som kräver (eller iallafall rekomenderar) Ibuprofenfrihet, så att säga. Idag har varit en perfekt dag för övrigt, trots att den skolmässigt har varit smärta i bakdelen och inte bjudit på någon vidare underhållning är jag till hundra procent helt tillfredställd. Jag känner mig nykär, men jag kan inte komma på vem (eller kanske vad..?) jag är kär i. Det känns iallafall bra och jag är svintaggad inför imorgon, även om exakt aktivitet är okänd för tillfället.







när inspirationen tryter

  2012-01-20 / 19:55:55 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
weheartit.com /

mat, tack!

  2012-01-19 / 12:12:47 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Det är en mänsklig rättighet at få mat och nu är vi hungriga här i rum 3313. Förlåt barnen i Afrika, vi vet att i också är det men nu vill vi ha mat.


Med Vänliga Hälsningar


HG2 Polhemskolan

det där om axeln lite snabbt

  2012-01-19 / 00:47:21 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Horzee_loover_94 håller kvar i tygeln på en skenande unghäst.

Hon slår de flesta delar av kroppen.
Huvudet och axeln bestämer sig för att ta mest stryk.
Hon blir hämtad i ridhuset med bil och befallar sina underståtare att ta hästen till stallet.
Somnar sedan lugnt och fridfullt med en ömmande axel (järnskallen är helt okej trots allt)
Vaknar av en känsla som indikerade om att armen bokstavligt talat hade farit av.
Hon ringer gråtande Pappa för sympati klockan sex på morgonen.
Pappa kommer till Flyinge vid nio.
Han åker med henne till akuten.
De sitter på akuten i drygt två timmar.
"Röntgen ser fin ut, åk hem och vila" "ps. knarka smärtstillande"
Hon fixar mockhjälp och får ställa unghästen på vila igen eftersom högerarmen är halvt invalidiserad.
Hennes äxel lever sitt eget lilla liv när den själv vill.
Hon skriver ett värdelöst blogginlägg som innefattar ungefär en tredjedel av hela storyn.

två dagar i skolan var allt som krävdes

  2012-01-17 / 22:09:17 / Flyinge / 1 KOMMENTARER
Nu är vi på benen igen och taggar ännu en runda till Eslöv nästa helg. Det är högeffektiv uppvärmning på Karins rum i detta nu. Eller ja, för ett par minuter sen, precis nu bloggar både hon, jag och Alexandra. Nerds. Jag tänkte mest informera om att sönadagens B&J-tankar är dead and gone. På lördag ska jag dansa lill-rumpan av mig, så det så!

"Dance like your vagina is on fire"
-Karin Falk
-
Dock har jag dragit på mig en axel som inte vill som jag vill och troligtvis rövvärk med bonus också om ett tag, men det skriver jag mer om när jag känner för att sänka mitt mood ett par levlar.

PS. Om du läser detta mamma, vill jag att du ska veta att jag älskar dig trots att jag festar för många helger efter varanda för mitt eget bästa. Sorry, det är instinktivt...



hesten min

  2012-01-17 / 00:14:22 / Sandro / 1 KOMMENTARER
Mitt i all uppståndelse om Roffe lyckades jag förtränga att upplysa cyberspace om hur fin Sandro var idag. Han har vilat sedan jag flyttade tillbaka till Flyinge och jag förväntade mig en hyperaktiv fyråring som det borde se ut. Istället fick jag en fyraåring med något som jag inte ens kan sätta ord på. Det var så illa att jag fick sitta av och sadla om och fixa stigläderna för att det kändes konstigt, nästan som att han var oren. Sanningen är att det enda orena med honom var mitt urtvättade tävlingsschabrak och det enda konstiga var att han var lätt i bettet och hade frambenen i mulen på sig själv. Funderar ibland på vad jag gjort i mitt förra liv för att förtjäna en häst som honom, det är helt unbeliveble. Jag kan inte sätta ord på det, han är finast i världen! 



gode Gud, gör så att vi överlever oss själva.

  2012-01-16 / 23:09:15 / Flyinge / 0 KOMMENTARER

ROLF-GÖRAN BENGTSSON!!!!

  2012-01-16 / 23:06:52 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Man blir ju helt rörd. Tack käraste Roffe som ger vår vackra sport om inte all så mycket utan den publicitet den förtjänar! Känns däremot lite halvtaskigt att majoriteten av Sveriges icke-ridsports-involverade inte kan glädjas med en sån stor och fantastisk idrottare med argumenten att "hästen skulle varit nominerad istället, det är ju den som hoppar". Självklart har han en häst med en enorm kapacitet, annars hamnar man inte där han är. Men det tråkiga är att folk inte kan se ryttarens prestation inna på banan. Folk som inte är intresserade av ridsport eller som aldrig någonsin suttit på en häst vet inte vad det innebär att rida med den känsla och teknik som Rolf-Göran gör och dessutom prestera i den milda grad att han vinner EM. Det är sorgligt. Och respektlöst.
Men hur som helst är han värd varenda röst som gjort honom till 2011's mottagare av Jerringpriset, han är en idrottsman som alla andra. Och till råga på allt, en värdelös retoriker. Tack för mig.

fredagsbilder av högsta kvalitét

  2012-01-15 / 15:43:43 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Man börjar såhär varje gång..
...sen kan man se hur något händer under kvällens gång.

..och av någon konstig anledning ser man alltid lika äcklig ut när klockan börjar närma sig ett, kanske?

två blev elva

  2012-01-15 / 11:44:03 / Flyinge / 1 KOMMENTARER
Igår var järngänget på språng igen, samma tid, samma kanal. Ungefär. Vi inledde kvällen på 20-årsfest, en mycket trevlig 20-årsfest dessutom. Det fanns inte en människa på hela stället som jag kände sen innan, förutom de jag åkte dit med förstås, men alla var supertrevliga och det var absolut lyckat!

Vid tvåtiden tog vi taxi in till den stora staden Eslöv. Inte så jättehypat, men det är synd att klaga. Kvällens tidsgräns var två. Vi kom nyss hem. Klockan är tjugo i tolv. Dagen efter.
Som jag ser det är det bara ett tecken på en kul kväll och jag är helt säker på att vi alla kunde behöva en sån här helg. Heeeelt säker! Den enda som egentligen har tagit skada av det är plånboken. Han mår inte så bra just nu, men det kan han ha. Däremot är jag nästan lika säker på att nästa helg kommer bli Ben & Jerry's, film och pyjamas. Människor är inte skapta för att vara 17, det har jag börjat inse. Men alltid ska man väl lära sig något nytt?

ännu en gång blev det inte som jag tänkt mig

  2012-01-14 / 15:15:33 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Men det blev bra! Att få i ordning på rummet blev helt plötsigt att ta en taxi till Lund. Taxin kom till internatet runt elva. Taxin som vi varken beställt eller betalade själv. Taxin vars chafför var helt ensam om att veta vart vi skulle.
Kvart i fyra var vi hemma igen, vi hade bestämt ett innan vi åkte...
'
Nu är rummet däremot helt klart så alla slipper tjatet som det mer.

'
När min dator bestämmer sig för att hitta filerna på min mobil ska ni få se bilder från igår.

mitt stora packe

  2012-01-13 / 18:01:59 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Idag är det fredag, och jag ska inte göra mer än vad jag verkligen måste.
Det jag verkligen måste är att fila mina naglar (som förövrigt är av plast och akryl), PACKA UPP MINA KLÄDER!!! och säkert något mer. Men jag bortser från det idag. Imorgon kommer mor min med Sandro (och mina nya skor!!!!!!) hit till Flyinge och jag drar två få-i-ordning-på-rummet-anknytna slutsatser utifrån det. 1- Jag kommer inte ha tid att göra det imorgon. 2- Min mamma kommer dräpa mig (eller iallafall bli besviken, ni vet sådär så att man får dåligt samvet bara av att tänka på att hon ska bli det?) om jag inte gjort det innan hon kommer. 3- Jag måste göra det ikväll...
-
Här är iallafall mitt stora secret package och halva mitt ansikte, det känns bra i dystra tider.

känn på den

  2012-01-12 / 22:49:56 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

omtyckt?

  2012-01-12 / 22:31:17 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Posten tycker om mig, de är de enda som någonsin skickar något till mig. Något som inte är över Internet. Det känns väldigt kul att få saker skickat till sig, däremot är det inte lika kul när man inser att man själv både beställt och betalat det. Men fortfarande kul!

Igår fick jag ett jättestort paket, det kändes bättre än någonsin. Tyvärr kan jag varken visa eller berätta vad det innehöll, för det var en kärvänlig och helt fantastisk present till min käraste Josefin. Och även om jag inte tror att hon har den blekaste aning om att jag bloggar över huvudtaget så vill jag inte riskera att hon finds out.
Idag fick jag ett paket till, ett från Nelly.com. Det var också stort och det kändes också bättre än någonsin. Mitt ödmjuka jag vill säga att det såklart inte kändes bättre än igår eftersom det var en present till någon annan då, och det är ju roligare att ge än att få. Mmmhhmm!! Men Sorry... Dagens stora paket fyllt av lycka tog priset. Någon gång tänker jag stoltsera med mina nyförvärv, idag fick jag dock ett infall och åkte hem och det gjorde jag med datorn jag fortfarande inte hittat camen på. Den andra är kvar i Flyinge, så det blir svårt. Dessutom orkar jag verkligen inte börja peta med kameran. Men den som väntar på något gott..

längtar jättelagom

  2012-01-11 / 21:45:35 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Den tjugoåttonde maj åker jag till Ayia Napa, det kommer bli insane. Minst sagt. Bilderna är från Turkiet 2010, inte med samma folk but still. Utomlands.


tillängnat min kära vän, maria.

  2012-01-11 / 21:35:09 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
Jag vet hur man stavar avklarad, jag är allergisk mot särskrivningar och det var inte meningen. Ännu en gång, förlåt.

splitternya bästisar

  2012-01-11 / 13:01:40 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Mina onsdagar är bra. Eller dåliga. Helt beroende på hur man vill se det, men jag gillar dem. Jag har en lektion matte mellan 8.10 och 9.25, sen har jag min nästa lektion fem timmar senare ute i Flyinge. Bussen dit går 11.38. Detta innebär att jag har två timmar att slå ihjäl inne i Lund. Oftast har jag, otippat nog, varit diciplinerad och pluggat. Men oftast är inte varje gång och en del gånger har jag hängt på lite olika caféer och sushiresturanger, väldigt high class! Idag var en sån onsdag. Bortsett från kaffet och sushin. Idag hängde jag på Dinsko istället, det var också tillfredställande.
.

det blir aldrig riktigt som man tänkt sig

  2012-01-10 / 17:23:05 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Första skoldagen av klarad för detta året, överkomligt.
Min plan var att blogga imorse, hann inte.
Fine, jag gör det i skolan. Skoldatorn vägrar ansluta av något konstig anledning?
Mobilbloggar jag hamnar inlägget på min gamla blogg.
Detta mina kära vänner kallas bra bortförklaringar!
.
I skrivandets stund letar jag efter anledningar att inte få det sista färdigt på rummet, men jag hittar inga... Förutom att jag måste äta först så jag inte blir undernärd, för det är VERKLIGEN en sak jag löper stor risk för att drabbas av. Därför ska jag nu bege mig mot köket för att få i mig något, sen måste jag sorgligt nog pilla på mitt kära rum.
.
Väst Boomerang / Tröja Sail Racing / Skjorta H&M / Jeans Gina Tricot



h&m / gina / bikbok / ekströms

  2012-01-09 / 19:31:53 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Världens mest optimala (för optimalaste låter ju helfel) packa-upp-rummet-out fit, förutom shortsen. De skulle varit i velour. Men mina pyjamaser har försvunnit spårlöst i flytten..

Nyponsoppa förgyller tillvaron.      Facelook: Naked. All naked.

när jag inte packade upp mitt liv

  2012-01-09 / 18:27:49 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
passade jag på att byta ut hela designen. Jag är nöjd. Och stolt. Hoppas ni gillar den.

Lite funderingar såhär i efterhand:
Varför inte bara göra det hela enkelt? Måste rubrikerna nödvändigtvis heta "entyheader"? Eller vad det nu var..
Hur är det över huvudtaget möjligt att dessa koder, tecken och Fan och hans gamla mormor bildar ett helt nytt utseende? Det är ett mysterium. Just sayin'.
Vad menar våra kära vuxna med att vi sitter "för mycket" vid datorn? Denna form av "sitta vid datorn" är lätt mer hjärngympa än all världens sudokun tillsammans!
Hur gjorde folk innan Designa din blogg's tid? Fan vad fult Internet måste ha varit...
,.
Q-q-q-queeeee?


back to business, wooooppa!

  2012-01-09 / 16:14:17 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
Har landat, ätit årets första internatmåltid, sovit årets första internatpowernap och skitit i att fixa iordning på mitt rum. Jag känner mig helt tillfreds med dessa faktum. Mindre tillfreds med: labrapporten jag bör skriva, den engelska romanen jag bör läsa, mitt hyllningstal jag bör skicka in och diverse övrigt skolarbete jag har innan terminen ens börjat. Natur 
Jag brukar längta efter att skolan och vardagen ska dra igång när vi har haft de länge loven, men nu helt plötsligt måste jag säga att den någon längtan kan jag då inte finna ens i mina viladste fantasier. Jag hade stått ut med ett lika långt lov nu på stört. Sen lite till. Att sen veta att jag nu gått halva gymnasiet gör mig betryckt, sorgsen och alla dess liknelser. Vi har jag redan varit här i en hel jävla evighet. Exempelvis är dessa bilderna tagna för ungefär 73 år sen, aka. ettan.
kände mig cool på Flyinge.
kände mig cool med LÅNGT och ORANGET hår. Jag var cool.
kände mig cool för att jag var med i talangsatningen.

Alla bilder tagna av Alexandra

ännu en

  2012-01-08 / 23:59:13 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
När ens beloved facebookvänner börjar gnälla över att skolan börjar och tycker fruktansvärt synd om sig själv för att de över huvudtaget måste gå dit. Vi Idioter som valt att bo på internat måste packa ihop våra liv och många måste dessutom resa ofantligt många timmar för att hamna i samma utgångsläge som det vanliga folket. Nämnde jag att vi valt skiten själv?

fler nackdelar med att bo på internat

  2012-01-08 / 23:25:55 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
Nyckel till rummet används inte under jullovet, man behöver alltså komma ihåg vart man lagt den när man åkt hem i december när man ska tillbaka tre veckor senare. Mission impossible. '

Packningen växer av någon konstig anledning när man är hemma på jullov?
Ingen tar hand om en och tycker synd om en när livet är jobbigt i allmänhet, sånt som mammor gör.
Mat. Man måste laga den själv.
...Och handla den.

när jag inte bloggat

  2012-01-07 / 15:28:28 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

Ligamo var pigg efter passet idag

  2012-01-05 / 18:16:36 / Ligamo / 1 KOMMENTARER


fick ett infall och designen blev ännu tråkigare

  2012-01-05 / 13:31:55 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

trettonafton

  2012-01-05 / 12:00:54 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER


Dagens outfit, ut på stan och hänga. Luncha och sånt. Nej, okej. Skämt. Jag har precis varit ute och sprungit, i storm. Och regn. Det var INTE upphetsande för fem öre. Nu är jag ganska tillfredställd dock, finns det någon bättre känsla än precis efter ett träningspass? Just askin'.
Idag är det trettonafton, en märklig afton om jag får säga det själv. Vi brukar väl inte direkt "fira" denna egendomliga dag (eller afton för den delen), men idag ska vi slå på stort och bjuda hit självaste Björnqvistarna. De vet bara inte om det än.
solong.

en dag som alla andra

  2012-01-04 / 22:33:07 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Idag har varit en bra dag. Jag har hunnit träffa både en kusin och en fin liten kille. Aka. lillebror till min barndomskompis. Jag har hunnit rida ett ordentligt pass på Ligamo (headerhästen), ett minst lika ordentligt pass på Holliday (liten jag #2's sexåring) och ännu ett ordentligt pass, fast på Sandro. Alla tre gick bra, på sitt eget lilla vis...


Ligamo och jag fokuserade mest på rakriktning. Eller, ja. Mycket svängar, serpentiner och volter för att hans yttersida och jag skulle teama lite bättre, sen kom rakriktningen. Det gjorde vi bra vill jag påstå, det resulerade dessutom i rena, fina byten åt båda hållen.
Holliday är sex år och drygar än Yes. Jag fokuserade på att hålla honom på fyra ben, han fokuserade på att inte hålla sig på fyra ben. Men denna häst ska inte underskattas, han har tre mycket trevliga gångarter trots sin rena hoppstam och han är väldigt läraktig. Han försöker nästan hela tiden, med betoning på nästan, vara sin ryttare till lags.
Sandro är en pärla, det går inte att ta ifrån honom. Idag visade han dock tydligt prov på att även pärlor har sina dagar då och då. Såklart gick han bra (väntar fortfarande på den dagen då värt flyt vänder)! Men jag måste erkänna, jag var på väg av. För första gången. Förutom det gjorde vi som vi brukar; skritt, trav och galopp i båda varven. Volter och serpentiner. Skänkelvikningar.

nattliga filosofier när de är som bäst

  2012-01-04 / 01:23:41 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER

'
Kollade läget på gammelblöggen och insåg att de ihärdiga läsarna som dagligen läst samma inlägg i ett år försvunnit. Kan det kanske vara så att ni bytt upp er och börjat läsa här istället? Det var iallafall min teori, och mitt i denna genomtänkta teori kom jag fram till att jag hemskt gärna velat veta vem det är som faktiskt läser mina djupa funderingar. Men nu såhär i skrivhetsen kom jag fram till ännu en sak, det är aldrig någon som kommenterar även om man ber snällt på sina bara knän.
Jag har stängt in mig i min filosofbubbla för ett par minuter och min slutsats blev att det borde vara det absolut lättaste sättet att bekräfta sin existens på. Om man nu har ett behov av att gör det. Men trots det kan det nog vara bland det topp 10, kanske till och med 5, svåraste bloggrelaterade ingripande att få folk/besökare att göra. Intressant.
Det kan betyda att folk som läser bloggar inte har ett bekräftelsebehov av sin existens, det kan också betyda att det inte alls bekräftar något alls att göra ett avtryck i cyberspace. Eller så betyder det något helt annat. Vad vet jag?

en till. förlåt.

  2012-01-03 / 21:42:37 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

dagen i bilder

  2012-01-03 / 21:12:56 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

ibland måste man hata...

  2012-01-03 / 20:32:31 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
...och jag har otroligt svårt för Eric Saade insåg jag nyss. Han må se okej ut, men han är tjugo år gammal? Jag orkar inte alltså. Han är inte cool!!!!!!!

Jag är mållös, vad sysslar killen med?




dagarna utan motivation. nätter utan sömn. weheartit.com

  2012-01-03 / 19:51:21 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

borde jag skriva typiskt?

  2012-01-03 / 19:35:13 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Idag har jag och de kära små haft en heldag i Lund, ganska kul. Men efter en sån här heldag blir man ganska hungrig, speciellt om man heter Julia, Lina eller Hanna Persson. Så när vi då sitter där på pizzerian i väntan på vår mat börjar mina begåvade systrar prata om vad man kan ha PiriPiri's sås på. De kommer fram till bl.a. fisk, choklad (om jag inte minns fel) och en hel del andra skumma ting.

Helt plötsligt, out of the blue, mitt i samtalet lutar Hanna sig glamoröst bak på ryggstödet och vräker ur sig på bredaste skånskan: "Alltså, jau måste knäppa opp min bojsor nu!" Och sen som taget ur det mest välplanerade filmmanuset börjar Jessie J sjunga "I'm feeling sexy and free.." på radion. Jag lät faktiskt bli att kommentera det för stunden, mest för att se till att vi inte framstod som idioter alla tre. Jag kände att två var alldeles lagom...

dagen efter delux.

  2012-01-02 / 12:57:16 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Om jag bara känner efter utan att tänka känns det precis som att nyårsafton var igår, jösses vad jag är sliten. En dag som denna bör man äta pizza. Det gör jag dessvärre inte.
Men inte gråter jag för det, jag uppskattar saker just nu. Jag tror det är den ljuva blandningen av ett fantastisk firande av det nya året, underbara nära och kära och en hel vecka med kravlösa lovdagar kvar som spökar. Det känns så himla bra! Ska jag vara helt ärlig så är det nog lovdagarna som sätter sig på hjärnan allra mest. På dessa sju dagar tänker jag (förutom rida, äta, kissa, sova. Det vanliga liksom) hinna med:
♥ Träffa vackra, underbara och fantastiska vänner för catch up.

♥ Ge liten jag #1 och liten jag #2 sin julklapp, det är väldigt genomtänkt och kärleksfullt.

♥ Få till ett "familjefoto" som vi planerat hur länge som helst, men naturligtvis inte gjort.

♥ Skriva en labrapport

♥ Flytta mitt pick och pack, inklusive Sandro, till Flyinge igen.



en bild. and en bild only.

  2012-01-02 / 11:50:14 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
f to the r to the äsch.





nyår var bra

  2012-01-01 / 20:03:22 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Det har dagens status och tillstånd bevisat. Jag är nyss hemkommen från stallet, och det i sin tur var det första vettiga jag gjorde nyårsdagen i ära. Gick upp kvart över fyra. Inga bilder blev tagna igår, det var det ingen som var i stånd att tänka på. Förutom lille Simme möjligtvis, han har körtelfeber... (jag hade velat skriva något taskigt nu, men vi låtsas att jag inte finner hans sjukdom underhållande)

over n' out


PS. Jag hittade en klänning i panik två minuter innan bussen gick från Lund igår, den var ganska fin. Lite lagom sådär. DS