alternativt

  2012-02-28 / 00:56:33 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

det är maten som göre'

  2012-02-28 / 00:50:25 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Här sitter jag. Hej!

Idag känner jag mig sådär underbart tillfreds med tillvaron igen. Det är verkligen en fantastisk känsla och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att alla känner så ibland. Om inte, nu tycker jag härmed synd om alla er. Känner man för att göra en nystart följer en lathund för att få en perfekt måndag som min. 

1) Analysera 4-åriga hingstar på Bruksprovet

2) Äta lunch vid bordet brevid Jan Brink

3) Dricka kaffe

4) Laga tacopaj (ganska stolt)

5) Rida ut Samuraj på ridlektionen i skolan

6) Ha eftermiddagsstalltjänst med otroligt långsamma REALare

7) Mocka 

8) Rida Sandro

9) Rida Fia

10) Handla på Coop i Södra Sandby

11) Äta tacopaj

12) Äta Coop's hasselnötsglass

13) Äta russin

14) Träna på golvet

15) Duscha

16) Blogga

17) Sova



Sabina o Moa 18

  2012-02-26 / 20:03:39 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
2012 leker livet vilda partylekar med oss nittiofyror. Alla bestämer sig för att fylla arton hela tiden och taggningarna på Facebook har aldrig varit gräsligare. Men det handlar om att bjuda på sig själv har jag hört (...och om toabilder tydligen).









Göteborg Horse Show 2012

  2012-02-26 / 19:53:16 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
I fredags befann jag mig i Scandinavium. Det var mycket rogivande och dessutom var det riktigt roligt att catcha up med Jonna, Gunilla och Lotta som jag åkte dit med, vi har då inte sets på ett bra tag. Det finns inte så mycket att säga om den dagen egentligen, vi åkte till Göteborg i torsdags och bodde på Kvibergs vandrarhem, tog spårvagnen till Scandinavium fredag morgon, hängde där tills klockan var halv tolv, tog spårvagnen tillbaka, snackade skit alldels för länge för vårt eget bästa och åkte hem lördag morgon. Precis som vanligt.

På mässan behärskade jag mig värre än någonsin förut. Jag köpte ett mossgrönt fleecetäcke från Eskadron och ett beiget schabrak från samma märke. Sen var det schlutt. Väldigt imponerad av mig själv!

Jag var även väldigt behärskad vad gäller fotografering, iPhonen hade semester skulle man kunna säga. Iallafall halvt.









svammel

  2012-02-23 / 04:25:56 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Hej och välkommen sömnlösa natt nummer tre!

Kan fortfarande inte komma på hur det kan vara möjligt att all produktivitet flödar på natten? Jag får så himmelens mycket gjort i jämförelse med dagtid och jag mår aldrig så bra som jag gör dessa nätter. De är bra för mitt liv. De liksom stärker allt, (förutom möjligtvis hela veckan efter).

Änsålänge har jag färgat Matildas hår, granskat mitt forna liv med hjälp av Bilddagboken, läst fyrahundratrettioåtta Teenagerposts, känns igen mig i fyrahundratrettio (minst), sjungit ikapp Disneylåtar och druckit kaffe som mer eller mindre kan definieras som koffeinkräm - lite lagom tjockt och härligt.

Tanken är att jag ger upp detta vid halv sju, då tänker jag gå till stallet, mocka fem boxar, fylla lite höpåsar och rida en häst. Innan dess MÅSTE jag ha packat allt jag behöver ha med mig hem när mamma kommer och hämtar mig halv nio. Det kan bli intressant. 

Allt talar för att det kommer gå bättre än någonsin, det är ju trots allt produktivitetens tid.

PUSS

en liten tillbakablick

  2012-02-23 / 03:04:22 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

för att lätta upp stämningen

  2012-02-21 / 12:09:32 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER





här skriver vi av oss

  2012-02-21 / 12:05:25 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
Det är sportlov och jag har spenderat en dag hemma, med blandade känslor helt klart. Jag trivs så bra med det jag har i Flyinge och det finns inte mycket som jag skulle kunna tänka mig att byta det mot. Samtidigt som tryggheten hemma är ganska svårslagen. Trots att Flyinge bara är en liten hästfylld håla är det någonstans där mitt självständiga liv började. Jag säger inte att jag på något sätt är vuxen eller oberoende av någon annan, men att börja gymnasiet och flytta hemmifrån var utan tvekan första svängen in på den vägen. I Flyinge väcks tankarna på att det finns ett liv utanför det självklara. Tankarna på att det efter gymnasiet inte längre finns oskrivna lagar som säger vad jag bör göra. Det är just de tankarna som är så behagliga att komma ifrån, att komma hem och glömma bort det riktiga livet för en stund. Att vara med de gamla kompisarna, rida utan pikétröja i det gamla ridhuset, pussa på Ligamo som får alldeles för lite kärlek och omsorg för tilfället, det är skönt. Annars kan jag faktiskt inte säga att jag har så mycket att komma hem till faktiskt. (Förutom lagad mat). Det har hänt så mycket sen jag flyttade, samtidigt så lite. Allt det gamla finns kvar, men jag tänker annorlunda. Och känner annorlunda. Samtidigt så likt; helskumt, alldeles för djupt och alldeles för mycket.

Såklart är hela Simrishamn fortfarande fyllt av folk som betyder jättemycket för mig, folk jag aldrig hade klarat mig utan. Inte minst min familj. Men just nu känner jag inget behov av dem, åtminstone inte på det känslomässiga planet. (Dvs. att ni gärna får fortsätta ge mig pengar fast jag skriver såhär)

Till mitt försvar kan jag förtydliga att väldigt mycket utav mig och mitt emotionella liv är ganska diffust i nuläget. Jag har svårt för att förstå mig på mig själv, och att inte förstå mig på något har aldrig känns så befriande. Att veta vad som försigår i lill-hjärnan är det sista jag vill göra, det hade bara varit ångestframkallande. Verkligen bara! Istället tänker jag behålla mitt perspektiv på tillvaron och vara nöjd. Älska livet och uppskatta det jag har, som min kloka vän Amanda brukar säga. 





Det skiljer minst ett år mellan bilderna, det har hänt absolut ingenting och samtidigt så mycket. Sjukt poetiskt.


Inläggsnot:

Jag funderar väldigt mycket, och mitt i en fundering på att kanske skriva alla (Eller nej, inte alla. Vissa gör nog bäst i att bara vara tysta tankar) mina funderingar i bloggen kom jag fram till att större delen av mitt läsarkapital är folk jag känner och kanske till och med träffar varje dag. Då känns det ju inte så taktiskt att lämna ut mig själv på det viset, jag vill ju ha kvar mina vänner. Frågan är ju om man alltid måste vara taktisk? Livet kanske helt plötsligt får världens kvalité av att jag inte håller mina psykotiska tankar inom mig? Och lite livsglädje har ingen dött av. Jag tror dessutom att folk i min omgivnig börjat inse att allt inte riktigt står rätt till och hade nog inte reagerat särskilt starkt på min öppenhet. Å andra sidan hade varit ganska maktlösa i fallet eftersom vi bor i samma hus, himla tråkigt för dem. Men förlåt på förhand iallafall, förlåt för att jag är djup.

fredagkväll i hemland

  2012-02-20 / 02:31:55 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Karin och jag hängde på 18-årsfest i Simrishamn i fredags. Det var mycket trevligt att träffa lite gammalt folk igen, jag saknar faktiskt dem lite trots att Simrishamn och mellan-/högstadiet inte är något jag längtar tillbaka till. Men bara lite. Hur som helst vad det en lyckad och relativt lugnt kväll med många skratt, minst lika många toabilder och alldeles för lite dans. 









en helt vanlig everyday-uppdatering

  2012-02-17 / 04:16:47 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
En torsdagseftermiddag som denna är ICA i Södra Sandby och Cosmohoroskop det enda rätta. Sen att jag inte, under hela mars, behöver bry mig om andras känslor enligt stjärnorna... Det är ganska underhållande och jag tänker kopiera rakt av. Nu jävlar ska här lekas!




favorit i repris

  2012-02-17 / 04:09:14 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Denna kväll/natt hade jag två alternativ. Plugga idrottsteori inför morgondagens prov. Eller sova.

Denna kväll/natt har jag istället multitaskat genom att fixa ögonbrynen (varför alltid på natten kan man ju fråga sig då...?), fysträna på golvet en halvtimme, fundera över varför jag alltid måste vara så helsikes effektiv mitt i natten när alla andra sover och prova kläder eftersom jag ska på 18-årsfest imorgon (vilket jag för övrigt ser fram emot). Bland annat.

Jag måste själv få säga att jag är väldigt nöjd med mina val av sysselsättning, framförallt träningen och ögonbrynen. Och kläderna. Funderingarna också egentligen. Jag har redan överträffat mig själv och klockan är bara barnet, bussen går om fyra timmar på ett ungefär och allt jag behöver göra är att packa och duscha (och eventuellt läsa ett par ord om människokroppens faschinerande och intressanta muskeluppbyggnad...).

Till skillnad från förra gången jag bestämde mig för att låta bli att sova är vi på Polhem imorgon (för er som inte vet så innebär det att jag bör (läs: MÅSTE!!) klä /fixa mig som att jag bryr mig om hur jag ser ut, lukta som att jag inte är nyss hemkommen från stallet och som grädden på moset släpa med mig ett helt livsverk av böcker, miniräknare och liknande väsentligheter. Nattens sömnintag kan alltså summeras som något dumdristigt. Eller något sånt...


Försökte mig på att vara seriös till en början, men det är inget hållbart koncept klockan fyra på natten. Just sayin'


helsike vad innovativt

  2012-02-12 / 16:44:02 / Livet i huvudsak / 2 KOMMENTARER

en lördagkväll

  2012-02-12 / 16:41:28 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Efter att ha spurtat från Flyinge till närmsta civilisation, Södra Sandby, tog jag, Matilda och Amanda bussen till mitt so called hemland, Simrihamn. (aka. Simpan) Där bejakade vi (naturligtvismed sällskap av Josefin) vår maskulina sida genom att hänga hos min käraste vän Simon. Som för övrigt haft körtelfeber vilket som medfört att denna arma stackare fått vara nykter i elva veckor, detta i sin tur medförde att han dog relativt jättetidigt. Stackarn...



wooopaa, what´s going on behind that huge hand?









en gång i Phuket

  2012-02-12 / 16:31:16 / Flyinge / 0 KOMMENTARER
Fredag kväll begav vi oss mot Lund och vilda äventyr. (Eller, alltså... Ja. Det är ju en definitionsfråga
Först antastade vi Max (hahahahahhaha, fasiken vad rolig jag är). Sen Phuket och Peter Magnusson. Himla kul! 

Härmed ger jag ännu en kärleksförklaring till Susanne och internatarna. Fina fina människor 




KVÄLLENS TOABILD!!!!



såhär snygg är posearN i detta nu

  2012-02-10 / 17:24:17 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER



vi gör det igen

  2012-02-09 / 22:39:37 / Flyinge / 1 KOMMENTARER
Idag har vi fikat, igen. Denna gången är det en av våra internatföreståndare som fått kicken. Det suger riktigt hårt, till och med så hårt att inte ens gófikan kompenserar. Susanne är verkligen som en extramamma, hon kör oss till affären så att vi får mat, säger bra säker när vi är ledsna och orkar lyssna på våra helghistorier. Helt fantastisk bara, alla förtjänar en Susanne i sitt liv! 







jaja, det är det!

  2012-02-09 / 17:36:27 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

at the moment

  2012-02-08 / 13:13:06 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
Såhär känner jag mig nu, inklusive frillan. (Bortsett från att jag dricker te ur min Lexingtonmugg)





som det kan gå

  2012-02-07 / 23:54:55 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Jag skulle lägga mig tidigt.
Jag skulle hålla mitt rum städat.
Jag skulle inte ha sönder mina stövlar.
Jag skulle gått och duschat för en evighet sen.
Jag skulle inte sätta mig i sängen med ridkläder.

Jag är usel...



livets stora gåta

  2012-02-07 / 23:31:24 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

toabilder på en helt ny level

  2012-02-07 / 22:08:07 / Livet i huvudsak / 2 KOMMENTARER

klara 18

  2012-02-06 / 22:38:30 / Flyinge / 2 KOMMENTARER
Vår vackra partyprinsessa Klara gick och blev vuxen dagen i ära. (Nej, hon blev inte av med oskulden. Hon fyllde arton) Detta firade vi med att samla, med några få undantag, hela internatflocken och gjorde det vi gör bäst. Vi åt.

Först tightade vi upp våra ridlår på Sandby Pizzeria, sen var det efterfest hemma i köket med marängsviss i mängder, sockerhöga idioter och bra musik. Dagar som denna älskar jag mitt internatliv, vad hade jag gjort utan er?


oherrejösses

  2012-02-06 / 08:03:51 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER

melba.se ♥ ♥ 


natten i sin helhet

  2012-02-06 / 07:58:22 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Inatt har jag sovit noll timmar, noll minuter och noll sekunder. För tillfället känns det underbart, tvekar dock på att det kommer kännas lika bra om ett par timmar..
Hur som helst har jag legat i min säng i cirkus tre timmar skulle jag tro, helt utan vidare resultat på sömnfronten. Att somna är egentligen en av mina absolut starkaste egenskaper, jag har dock mina misstankar om att det kan vara kaffet jag av någon begåvad anledning fick för mig att dricka inatt som spökar. 

Tillslut tröttnade jag på att stirra i taket, fick ett infall och nu sitter jag och njuter av livet med nyfixade ögonbryn tillsammans med en av mina närmsta vänner Justin Bieber. Det tänker jag göra nu tills jag ska ha frukostmöte med min granne (Karre the man) om trettiotvå minuter.


...

  2012-02-06 / 04:43:34 / Livet i huvudsak / 2 KOMMENTARER
Jag skulle vilja påstå att det är lite forever-alone-feeling över att sitta i en nersutten, utsliten fåtölj med datorn i knät samtidigt som det ligger två zzZuuuperzzooeta par i soffan och äter upp varandra. Klockan är tjugo i fyra på natten och min nattliga kampanjon (datorn) blev nyss attackerad av en överexalterad fot. Fml.



ultimat vuxenmorgon

  2012-02-05 / 13:04:44 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Hej alla mina efterhängsna faanz. (Emma)

Idag har jag kollat på klockan två gånger, exakt. Första gången när jag gick upp, då var hon tio i tolv. Nästa gång jag kollade på klockan hade det gått varken mer eller mindre, utan exakt en timme. Ganska kul tycker jag, å andra sidan finns det mycket här i världen som jag underhålls av. Så det är kanske inget bra mätverktyg, men ändå.

På denna timme hade jag hunnit äta världshistoriens bästa frukost i form av havregrynsgröt, danskt rågbröd och te. Jag har hunnit gå till tvättstugan för att hämta min tvätt som visade sig hänga i torkskåpet och fortfarande vara blöt. Och det var nog allt..
Känner helt klart the flow av vuxenpoäng. Vilket drag alltså..

Nu ska jag byta om, dricka mer te och åka till stallet med Karre the man (ja, hon heter faktiskt så. Sjysst av hennes föräldrar lixzzom?!).

what´s up with that?

  2012-02-04 / 21:43:30 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Dead by April och Lorén till final alltså, kul. 
Nej, allvarligt talat nu. Jag är inte direkt insatt, råkade hamna framför Melodifestivalen och har absolut ingen som helst åsikt angående vilka som gick eller inte gick vidare. Men ni måste hålla med om en sak:

Torsten Flinck och Sean Banan till andra chansen tillsammans är kul. Utan någon betoning på att det är just  andra chansen eller någon mening i hur vida deras låtar var bra eller dåliga, så är det faktiskt underhållande att bara säga Sean Banan och Torsten Flinck i samma mening.



hey I heard you were a wild one. Eller?

  2012-02-04 / 13:53:36 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Dagen innan idag, aka igår, var det fredag. Jag somande på soffan framför en halvtaskig hästfilm efter att varit i stallet hela kvällen. Det känns inte bra! Här finns det inget rum för sarkasm och ironi, det känns verkligen inte bra...
Ännu sämre känns det när jag kommer på att det dagen efter igår, aka idag, är lördag. Det är lördag och jag ska rida, mocka, tvätta, plugga, kolla på film och äta. Kanonkul!

Jag ska nu försöka förtränga mitt tragiska liv och återgå till den tragiska filmen vi fått för oss att se. Herrå.



du vet att du har en dålig hårdag när din mittbena blivit sne...

  2012-02-04 / 13:02:03 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER

vad är grejen med toalettbilderna?

  2012-02-02 / 18:25:19 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Fenomenet toalettbilder är ett väldigt brett sådant, överallt i alla sociala medier finns det småtjejer (och killar för den delen) som envisas med att fota sig själv i spegeln, på toaletten. Jag förstår att man vill fota sig själv, det är ju kanonkul. Men vem är egentligen intresserad av att ha en profilbild/visningsbild/eller-vad-det-nu-kan-vara-bild som är till hälften täckt av toainredning, duschdraperier osv? 

En annan gång då dessa bilder helt plötsligt känns som en jättebra idé är på fest. WHHYYY?! Vem kommer på något så dumt som att börja fota sig själv onykter i en toaspegel? Bara undrar... 
Jag själv är en trogen följare av denna förteelse, aldrig någonsin får jag vakna upp lyckligt ovetande om vad som hänt kvällen innan. Den där helvetes iPhonen trycker det i ansiktet på mig innan jag ens hunnit vakna till liv. Här kommer några mäktiga exempel...




Varför lägger jag ens upp denna bilden?...





ni vet känslan av att näsan brinner efter att man torkat snor konstant i 48 timmar?

  2012-02-02 / 00:36:45 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Den suger.

the naked truth

  2012-02-02 / 00:16:02 / Livet i huvudsak / 1 KOMMENTARER
I detta nu sitter jag och Matilda med hallonte och riskakor i soffan, precis som vi brukar. Minus riskakorna, och plus Emma. Det händer inte ofta, att Emma inte är med på natthänget. Dessutom fick jag städa köket själv idag bara därför. Börjar nästan bli orolig över att hon har tagit en svarttaxi till Mars.
Fast jag tror Matilda kompenserade upp det när hon bestämde sig för att hämta snytpapper till mig, jag klara mig helt enkelt med henne.

Matilda är en gullis, hon är för tillfället så deppig att man själv får självmordstankar av att titta på henne. Lite tråkigt kan jag tycka. Å andra sidan har hela klassen gått in i någon slags trans just nu där de som inte gråter över att de inte har någon pojkvän och kommer dö ensam hostar ikapp och tävlar om titeln som "veckans snorigaste"(okej, det var inte sant. Men man skulle kunna tro det). De som inte kan bestämma sig snorar och gråter samtidigt.  Låter det inte fantastiskt?

Något annat fantastiskt är TV6s val av "How I Met Your Mother"-avsnitt denna februarinatt, så ironiskt att jag mår illa. Gör ingen vidare djupdykning i det konstaterandet. Men vissa delar av allt är kaos, verkligen kaos. Och jag skulle tro att jag, såhär lägligt när minusgraderna kommer, när hela internatet knarkar Alvedon för att orka med livet och när allt är som bäddat för att bajsa på sig, hamnat i ett känslomässigt kaos. Åhh, du älskade emotionella oberäknelighet ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 



Världens Vackraste // Världens Vilsnaste


jag vet hur du funkar jag kan dig ut- och inantill

  2012-02-01 / 16:34:53 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Läsandes av nattens inlägg inser jag att dagens mood satte in redan då, vad i hela helvete har jag skrivit? Bara massa ordbajsande av ingenting.

Hur som helst, igår var jättemysigt. Speciellt timmarna på stan. Idag vaknade jag en minut innan bussen skulle gå och insåg att jag inte kunde andas på grund utav en täppt näsa och en relativt jätteond hals, ganska kul. Jag somnade om, vaknade ett par gånger och tyckte att jag var värd lite somn till, gick upp elva. Från elva till ett åt jag frukost, det är nog rekord tror jag. Inte nog med det har jag fram tills nu suttit bänkad framför kanal5play och kollat på all möjlig skit, mest Kungarna av Tylösand. 

Ursäkta mitt ordval, men fyfan vad kul. Kul program, kul människor, kul sommar. Jag längtar lagom, så att säga.

Nu ska jag ta mig ut i snöovädret (WTF?! vad hände med den vanliga skånevintern?) och rida. 







vilken dag, vilken dag

  2012-02-01 / 01:26:10 / Livet i huvudsak / 0 KOMMENTARER
Efter det omtalade (och fruktansvärt meningslösa) läxförhöret i morse hade vi kafferep på Graffiti Café inne i stan. Det var välbehövligt och helt underbart. Nu måste jag däremot sova, men imorgon kan jag lova att det kommer lite bilder iallafall...

Btw tror hoppas jag bara aii det. (???????????????????)

Sorry, men jag är trött nu. Ungefär det skulle jag skriva. Det blev något annat skulle man kunna säga...